OM OSS

ETT GLAS VIN MED HISTORIA

Denna vackra lokal ligger i ett hus som uppfördes på 1200-talet som packhus. Från 1600-talet och fram har huset ägts av bryggare, rådmän och handlare. Det har varit sockerfabrik, tobaksfabrik och färgeri. Huset har sedan början av 1900-talet kallats för ”Clematishuset” eftersom det växte en stor Klematis på fasaden. Denna gav också namn till den medeltidskrog som har gjort byggnaden känd i hela världen!

Nuvarande ägare Bengt och Eva Hellström har renoverat byggnaden med stor omsorg och nu ståtar hon stolt på Strandgatan 20 mitt i världsarvet Visby. I över 900 år har denna byggnad samlat minnen och sett människor passera revy. Nu är det min tur att förvalta och bygga på dess fantastiska historia med en härlig plats för trevligt umgänge och gott vin!

Vin är en mytomspunnen dryck och en stor del av många länders kulturarv. För mig är vinvärlden en sagornas värld fylld av spännande människor och anekdoter som aldrig upphör att fascinera. Nu kan du njuta en del av denna värld hos mig på Volare som är en del av min saga. 

Varmt välkommen!

Natalie Nilsson