SPRITPROVNING

Volare presenterar stolt Hanna Tunberg som ny medlem i vårt gäng. Hon är arkeolog med inriktning på medeltida mat och dryck som av en slump utbildade sig till sommelier och var med och startade Matcaravan i Malmö. Denna kvinna är också skribent, juryordförande, ostproffs och så förtjust i sprit att hon tillsammans med Truls och Erik har startat Boge Bränneri. Så ja hon är destillatör också!

Hennes passion för olika spritsorter är enorm och detta ser vi mycket fram emot att få ta del av. Under temat ”Bäst gillar jag nog ändå” hittar du höstens provningar nedan! Fortsättning följer till våren med andra destillat också……..

ANMÄLAN TILL: volarevisby@gmail.com
ANGE: Antal, namn, hemadress = bekräftelse och faktura via mail. Planerar ni att gå fler tillsammans? Anmäl er gemensamt för att garanteras plats. Fakturan betalas i tid för platsgaranti. Kom ihåg att ange allergier också!
Vid avbokning mindre än 24 timmar före utsatt provning debiteras 300krkr/person. Vid färre än 8 anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in provningen.
INFÖR PROVNING: Kom i tid, provningen börjar på angiven tid – var på plats senast 5 minuter innan. Spraya inte på mängder med parfym före provning för det stör dina och andras sinnen.


29 SEPTEMBER 19.00-21.00

WHISKY – Anfäkta och anamma

Fem frejdiga whiskies med helt olika ursprung, ett par gamla godingar och några nykomlingar provas mot och med varandra. Är du whiskyentusiast eller total nybörjare, älskare eller skeptiker? Det spelar ingen roll, kom som du är och upplev whisky på mitt sätt, med smått och gott tilltugg och en massa prat. PRIS:650kr

27 OKTOBER 19.00-21.00

GRAPPA – De sista dyra dropparna.

Är det fulsprit på restprodukter eller fatlagrad elegans? I grappans värld finns plats för alla aspekter. Från finkeldoftande kärvhet till fruktiga estrar och tung fatdominans. Frågan är väl kanske hur grappan ska drickas, före eller efter maten? Varm eller kall? I en kopp kaffe eller en drink? Vi testar grappa ur alla möjliga aspekter för att upptäcka se om vi kan närma oss dess innersta kärna. PRIS:650KR

24 NOVEMBER 19.00-21.00

ROM – Sjung hej hå!

Ah men det är väl kärlek ändå, dessa gyllene droppar i glaset. Smakar det vanilj, honung eller gräddkola? Tropisk frukt, granstrunt eller drivved? Vaddå eller, det smakar naturligtvis och. Men också olika beroende av om den föddes under fransk, spansk eller engelsk flagg.  Sen kom franska revolutionen då, och förändrade smaken på en av världens mest älskade drycker. Och så frågan vi alla väl ställer oss;  why is all the rum gone? PRIS:650KR

Hanna Tunberg