VINPROVNING

Hos oss kan du alltid prova vin! Vill du prova lite mer ordnat går det att boka provningar för allt från 2 personer och uppåt under ordinarie öppettider. En lättsam provning där vi helt enkelt förbereder allt på bordet och ni provar på egen hand med viss vägledning. Vinquiz med vännerna är en annan populär variant.

Under de dagar vi inte har öppet tar vi emot grupper och då är minimiantalet 10 personer. För förslag på vinprovningar skicka mail med önskemål (vintyp, land, druva) och antal samt datum så återkommer vi med pris och förslag. Vi ordnar  vinprovningar efter önskemål där fantasin är enda begränsningen.

Nedan hittar du provningar som är öppna för anmälan  – inga egentliga förkunskaper krävs – att du ska lära dig något och utveckla din egen smak är syftet med våra provningar.

ANMÄLAN TILL: volarevisby@gmail.com 

ANGE: Antal, namn, hemadress samt ev. allergi = bekräftelse och faktura via mail. Planerar ni att gå fler tillsammans? Anmäl er gemensamt för att garanteras plats. Fakturan betalas i tid för platsgaranti. Kom ihåg att ange allergier också! 

Vid betald bokning gäller avbokning 24 timmar innan provningsstart för återbetalning.

INFÖR PROVNING: Kom i tid, provningen börjar på angiven tid – var på plats senast 5 minuter innan. Spraya inte på mängder med parfym före provning för det stör dina och andras sinnen. 

VÅREN 2021

VÅRENS PROVNINGAR & KURSER

Alla sitter med sitt sällskap vid separata bord enligt rådande riktlinjer och behörigt avstånd till övriga sällskap. Vi förväntar oss att alla som kommer på provningar följer rådande riktlinjer och det regelverk som gäller i restaurangmiljö. Max 16 personer i hela lokalen vid varje provningstillfälle så länge rådande läge kvarstår. Vid färre än 8 anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in provningen.

8 MAJ 15.00 -17.00 DEN VITA DROTTNINGEN – Fullbokad

Att vara berömd är inte alltid en fördel man kan bli såväl ratad som hatad. Lite onödigt kan vi tycka gällande en vindruva vid namn Chardonnay. Världens mest anpassningsbara gröna druva som ger viner med otroligt olika uttryck beroende på var det växer och hur vinet framställs. Den versatila drottning Chardonnay står på scen denna eftermiddag med fokus på Bourgogne i jämförelse med andra länders uttryck av druvan. Du får prova 7 olika viner med goda tilltugg.

PRIS:700 kr/person

5 JUNI 15.00-17.00 I ETT ROSA SKIMMER – Fullbokad

Vi avslutar säsongens provningskavalkad ett ”PINK PARTY” i ordets rätta bemärkelse. Du får lära dig allt om rosa viner och rosa bubblor och en och annan skröna lär berättas. Förhoppningsvis har restriktionerna lättat tills dess så vi kan vara lite fler men det får vi som sagt se. Kom och skåla in sommaren med oss och lev livet i ett rosa skimmer med såväl sprudlande som stilla viner. Till vinerna serveras en delikatesstallrik med passande godsaker. Säkra din plats redan nu om du är sugen.

PRIS:750kr

HÖSTENS PROVNINGAR

Är det något du alltid undrat eller någon druva eller region du är nyfiken på? Maila gärna med önskemål om kommande provningar? Vi är alltid öppna på förslag!