VINPROVNING

Vi ordnar  vinprovningar efter önskemål där fantasin är enda begränsningen. Det går att boka provningar för allt från 2 personer och uppåt under ordinarie öppettider. En lättsam provning där vi helt enkelt förbereder allt på bordet och ni provar på egen hand med viss vägledning. Vinquiz med vännerna är en annan populär variant.

Under de dagar vi inte har öppet tar vi emot grupper och då är minimiantalet 10 personer. För förslag på vinprovningar skicka mail med önskemål (vintyp, land, druva) och antal samt datum så återkommer vi med pris och förslag. 

Här nedan  hittar du de provningar som är öppna för anmälan för alla  – inga egentliga förkunskaper krävs – att du ska lära dig något och utveckla din personliga smak är syftet med våra provningar.

PROVNINGAR 2019

20 FEBRUARI 19.00 – SÖTT SOM SYNDEN                         

 En snabb grundkurs i dessertvin där vi går igenom hur de framställs och sedan provar tillsammans med lämpliga sötsaker och ostar. Därav den lite senare tiden för att du ska hinna äta något i matväg innan provningen. PRIS: 500kr                                                                                                                                                                       

ANMÄLAN: via mail till volarevisby@gmail.com ange namn, adress och antal. Faktura kommer via mail. 

21 FEBRUARI 18.30 –   ”FRUKTSTEREO” Volare presenterar stolt den gotländske sommelierstjärnan Mikael Nypelius. Temat för kvällen är Ciderrevolutionen! Mer än äpplen och päron  
Äntligen är den svenska cidern är på uppgång! Efter många år i glömska har riktig torr cider på 100% frukt blivit något att räkna med. Ute i världen har den ”Skandinaviska ciderstilen” med sina friska torra smaker blivit ett begrepp hos de klassiska cidernationerna Frankrike, Storbritannien och Spanien. Den skandinaviska cidern tar sig ett alldeles eget särpräglat uttryck som speglar det kalla klimatet och friskheten i våran klassiska trädgårdsfrukt. FRUKTSTEREO är Mikael Nypelius och Karl Sjöström två sommelierer som började jäsa Svensk trädgårdsfrukt från Skåne och Gotland i Malmö 2016. Redan första året vann de pris för Sveriges bästa torra cider på Cider SM. Nu med sin andra årgång 2017 har dom blivit etablerade i 14 olika länder med stor succé i framförallt USA. FRUKTSTEREO utmanar benämningen av vad som är en cider. Dom jäser allt från plommon, druvor, slånbär och rödbetor och såklart äpplen och päron. En del som klassisk cider men även vad dom kallar Frukt Pét-nat där olika frukter får jäsa tillsammans, en slags korsning mellan mousserande vin och cider ibland även med en grund i ölens värld. Allt jäses med fruktens naturliga jäststammar utan tillsatser och är oftast snustorrt. Välkommen på en provning som kommer att utmana era sinnen av vad vin, cider och öl verkligen är! 

Till provningen serveras en delikatesstallrik med lämpliga tilltugg. PRIS: 400kr

ANMÄLAN: via mail till volarevisby@gmail.com ange namn, adress och antal. Faktura kommer via mail. 

22 FEBRUARI – Ciderrevolutionen fortsätter!

Mikael Nypelius hänger med oss i baren under bästa AW-tid så att ni som inte fick plats på gårdagens provning har möjlighet att starta helgen med en ny upplevelse.

20 MARS 18.30 – FRANKRIKE DÅ OCH NU  – få platser kvar

Frankrike denna vägledande vinnation i Europa har banat väg för många vintyper och stilar. Vi provar klassiska storheter och nymodigheter i en salig röra som speglar detta fantastiska lands historia och nutid. Du får prova 6 olika viner med tilltugg. PRIS: 600kr                                                                                                         

ANMÄLAN: via mail till volarevisby@gmail.com ange namn, adress och antal. Faktura kommer via mail. 

BUBBELBONANZA 6 APRIL – FULLBOKAD

fortsättning följer……